Mobilt bredband kontant 4G

I dagsläget erbjuder de flesta operatörer mobilt bredband kontant med 4G. 4G står för fjärde generationens mobila bredband och det kan beskrivas som en kombination av 2G, 3G och trådlösa nätvärk. 4G ger dig högsta möjliga överföringshastighet och du får generellt bättre täckning än med 3G. För att mobilt bredband kontant 4G ska fungera som det ska krävs det att din surfplatta, modem eller router har stöd för 4G användning, vilket de flesta i dagsläget har. Än så länge är 4G den mest aktuella surfhastigheten och det dröjer till 2020 innan 5G förväntas införas i Sverige.

Med hjälp av jämförelsetabellen högst upp på sidan kan du jämföra mobilt bredband kontant 4G från Sveriges största operatörer. Om du vill läsa mer om ett mobilt bredband eller slutföra din beställning, trycker du på “Läs mer och beställ” så kommer du direkt till operatörens hemsida.

Bättre täckning och hastighet med 4G än med 3G

4G verkar på ett annat nät än 3G. Generell brukar 3G nätet vara väldigt belastat på vissa platser vilket gör att du får bättre täckning med 4G. För att vara säker på att ditt mobila bredband kontant fungerar som det ska på de platser du tänkt använda det, bör du undersöka täckningen innan du skaffar ett mobilt bredband kontant. Läs mer om vilket mobilt bredband kontant som har bäst täckning.

Kontrollera att din surflatta eller modem har stöd för 4G

För att du ska kunna surfa med 4G behöver du delvis ett mobilt bredband med 4G men din surfplatta, modem eller router måste även vara kompatibel med 4G surf. De flesta surfplattor, modem och routrar har i dagsläget stöd för 4G användning men om du är osäker bör du dubbelkolla om din har det.

År 2020 förväntas 5G införas i Sverige

4G förväntas vara den mest aktuella surfhastigheten i några år framöver eftersom 5G förväntas införas först 2020. Enligt spekulationer kommer hastigheten på surf förbättras avsevärt jämfört med 4G. Den dag 5G lanseras kommer förmodligen många operatörer vara snabba på att erbjuda 5G surf till mobil bredband kontant.