Mobilt bredband kontant med USB-modem

Mobilt bredband kontant med USB-modem passar dig som vill kunna vara uppkopplad överallt med din dator. Det är ett bra alternativ om du använder din dator på resande fot, exempelvis om du pendlar eller på semestern. Du köper ett USB-modem separat vilket ofta går att göra hos operatören samtidigt som du beställer ett mobilt bredband kontant. Använder du ditt mobila bredband kontant med ett USB-modem bör du tänka på att det förmodligen kommer gå åt en större mängd data eftersom du generellt gör saker som kräver mer kapacitet med en dator än exempelvis när du surfar på en surfplatta. Med hjälp av jämförelsetabellen högst upp på sidan kan du enkelt jämföra mobilt bredband kontant från Sveriges största operatörer och välja hur mycket data du vill ska ingå.

Du placerar ditt mobila bredband kontant i ditt USB-modem

Ett USB-modem kallas även “dongel” och är en liten dosa som du kopplar till en USB-port på en dator. När du beställt ett mobilt bredband kontant får du hem ett SIM-kort. SIM-kortet placerar du i ditt USB-modem och därefter kan du ansluta det till din dator och börja surfa. Om du har eller ska beställa ett mobilt bredband kontant med 4G krävs det att ditt USB-modem är kompatibelt med 4G surf. De flesta nya USB-modem har i dagsläget användning för 4G surf men det kan vara bra att dubbelkolla om du planerar att använda ett gammalt USB-modem.

Byt prisplan och sluta använda när du vill

Fördelen med mobilt bredband kontant är att du kan byta prisplan när du vill. Om du generellt använder fast uppkoppling men vill kunna surfa på resande fot då och då kan du ladda på en mindre mängd data på ditt mobila bredband. Om du exempelvis ska på semester inom Sverige och vet att du kommer använda ditt mobila bredband mycket, kan du istället ladda på en större mängd data. Har du bara användning av mobilt bredband med USB-modem då och då är mobilt bredband kontant ett bra alternativ för dig eftersom du slipper bindningstid och kan helt enkelt sluta använda det mobila bredbandet när du vill.